Boygen.no

Spare til ferien

Campingferie er ofte en del billigere enn ferieturer som involverer dyre hoteller og flybilletter, men kostnadene hoper seg fortsatt opp relativt raskt. Spesielt om man kjører rundt med campingvogn eller campingbil blir det fort dyrt når man bruker mye drivstoff.

En god måte å gjøre ferien billigere på er å planlegge godt på forhånd. Hvis man vet hvor mye penger man trenger, er det også lett å spare. Med mer planlegging blir det også enklere å holde kostnadene nede ettersom man kan velge de billigste alternativene. Ofte er det lurt å bestemme seg for en rute, og så gå ut fra denne og finne noen ting man ønsker å se på veien. Dersom man kjører kan ruten selvsagt være mye lengre, mens hvis man sykler eller går må man være litt mer nøktern. Det finnes mange måter å planlegge turen på, og det beste er å komme seg ut på nettet og finne ut av hva som finnes av muligheter.

camping id6

Når man har planleggingen i orden og man vet omtrent hvor mye penger man kommer til å trenge kan man begynne å spare. En måte å få litt ekstra penger på er å selge gull som man har liggende uten at det blir brukt. Gamle smykker, ringer eller annet som ikke lenger er i bruk kan gjøres om til en flott ferietur om man selger det på nett. Pengene fra gullsalget kommer raskt inn på konto, og vips er du ett steg nærmere campingferien. Har du andre ting liggende som du ikke trenger kan du forsøke deg på å selge dem også via nettet.

Et annet godt tips er å prøve å kutte ut dyre uvaner eller ta opp nye gode vaner. Dette kan bety for eksempel å kutte ut røyking, snacks og smågodt eller kanskje begynne å gå eller sykle til jobb og aktiviteter for å spare på drivstoffet. Man kan også spare mye penger på å planlegge matinnkjøp godt, og handle sjeldnere og i større volum. Man kan også spare mye penger ved å lage ferdig alt av lunsj til jobben, i stedet for å handle mat på kafé eller i kantine. Tenk smart, det er ganske lett å spare litt her og litt der.