Boygen.no

Tips og råd for vintercamping

Vintercamping ser ut til å bli mer og mer populært blant nordmenn. Det som tidligere var en typisk sommergreie er nå en ting som stadig flere nordmenn gjør – hele året. Undersøkelser har vist at mer enn 30 % av nordmenn foretrekker campingferie. Halvparten av disse bor i bobiler, telt og campingvogner – også om vinteren – og tallet ser bare ut til å øke.

Vintercamping – mer populært enn noensinne

Selv om vintrene kan sies å ha blitt mildere de senere årene, er nok ikke dette hovedårsaken til at flere folk camper på campingplass eller alpinanlegg om vinteren også. Kvaliteten og isoleringen i campingvogner blir nemlig bedre og bedre hele tiden.

Det er imidlertid en del fallgruver som det er viktig å være oppmerksom på før du skal på campingferie om vinteren. Dette kan være lurt å få med seg for å unngå ubehagelige overraskelser på turen. En av dem er fuktskader mens frost- og teleproblematikk er andre. Forutsetningene forandres selvsagt når det er vinter.

Husk å ta med litt snacks på turen, slik som herlig halloween godteri, sjokolade som gir deg litt ekstra energi og noe salt til dagsturene.

Her er 4 gode råd for camping om vinteren

Skikkelig tøy av god kvalitet er selvsagt viktig å ta med seg når du skal på vintercamping. Uansett hvor mye du fyrer, vil det mest sannsynlig ikke bli like varmt som hjemme, så det er best å ta dette i betraktning når du pakker til turen. Husk skikkelig sportsundertøy av ull og noen sett med tynnere klær, slik at du får grunnvarmen i deg.

Ta hensyn til vær og vind

Sjekk værvarselet. Det er en større utfordring med ustablit vær om vinteren enn om sommeren. Derfor er det smart å legge opp aktivitetene du har planlagt opp mot hvilken værtype som er meldt.

Sørg for god ventilasjon og du kan bruke en luftavfukter for å få fjernet kondensen. Hvis du gjør dette, i tillegg til at du har en gassovn, får du et tørt og behagelig inneklima.

Det er også viktig å holde både vogntaket og forteltet fritt for snø. Dette gjelder da spesielt fuktig snø som veier mye. Ta også en grundig sjekk av det elektriske anlegget før du drar, vannrør og gassledninger.