Boygen.no

Bilferie i Norge med elbil – lad smart!

Har du tenkt deg på bilferie med den nye elbilen din? Hvis du setter opp en god plan er det ingen problem å dra på langtur med en elbil. Det som er vanlig er at man lader elbilen hjemme med en hjemmelader slik som f.eks. Easee Ladeboks, og dermed er batteriet fulladet når du er klar til å dra på jobb. Hvis du har tenkt deg på langtur derimot, er du avhengig av å benytte ladestasjonene som er plassert langs hele vårt langstrakte land. I denne artikkelen skal vi gi deg noen gode tips som er verdt å ta med seg før turen starter så heng med oss.

Easee ladeboks – smart hjemmelader med WIFI og 4G

Easee ladeboks er den stiligste hjemmeladerboksen på markedet. Dessuten har du med stilige easee ladeboks tilgang til både WiFi og 4G. Er du Tibber-kunde? I så fall kan du benytte deg av smartlading som gir deg hele 20% avslag på strømforbruket ditt for lading av elbilen din.

Når du er på biltur med elbil

Som tilfellet er med både diesel- og bensindrevne biler, må jo tanken fylles opp regelmessig for at du skal kunne komme deg videre på bilferie i Norge med elbil. I dette tilfellet er jo drivstoffet på bilen din strøm. Forskjellen er imidlertid at det å fylle opp batteriet kontra bensin- eller dieseltanken på bilen tar vesentlig lengre tid. Dessuten foreligger behovet for å ha flere ladestasjoner langs de norske veiene enn antall bensinstasjoner, ettersom elbien må lades hyppigere enn hva fossildrevne biler har behov for med fylling av drivstoff.

Sjekk hvor ladestasjonene ligger langs reiseruten din før avreise

Hvor skal turen gå? Sjekk hvor ladestasjonene ligger utfra hvor reisemålet ditt er – og ikke i omvedt rekkefølge. Deretter kan du vike litt fra den opprinnelige reiseplanen hvis du ikke er helt sikker på om du vil finne tilstrekkelig med ladestasjoner langs ruten du opprinnelig har valgt.

Benytt deg av noen av de mange appene som finnes for hvor ladestasjonene ligger rundt om i landet. Noen bilmodeller kan til og med selv gi deg den nødvendige informasjonene om hvor stasjonene for lading ligger. Du kan også ta en titt på NAF sin reiseplanlegger som tilbyr en god oversikt over dette:

Skriv inn reiseruten din i reiseplanleggeren

Deretter velger du «Se og gjøre i nærheten»

Til slutt velger du «Filtrer» og krysser av for de ladestasjonene du har valgt å bruke under «Praktisk».

Hotell-lading, hurtiglading eller garasjelading?

Du må gjøre rede for om det finnes nok hurtigladere langs reiseruten din før du starter turen. Velger du denne typen lading av elbilen din, blir batteriet ladet opp mye hurtigere enn hva tilfellet er med ordinær opplading.