Boygen.no

Campingtips for nybegynnere

Det kan være skummelt å dra på sin første campingtur, enten man er barn eller voksen. Ekstra skummelt kan det være å dra på camping alene. Spesielt mange kvinner er usikre på om de tør å dra på camping alene. Her får du derfor noen gode tips til hvordan turen blir mer morsom og kanskje litt mindre skummel.

Hva er det som skremmer?

Det er mange ting som kan være skremmende på en campingtur, spesielt hvis du er alene og ikke er vant til å ligge i telt. Kanskje du er litt mørkredd, og kanskje det er mange uvante lyder i skogen eller på fjellet. Mange er dessuten redd for å møte dyr, både ville dyr og husdyr. Kvinner er i tillegg ofte redd for å bli overfalt, selv om sjansen for det er minimal. Frykt er ofte irrasjonelt, men hvis usikkerheten sniker seg inn, kan det noen ganger være nok til å skremme folk vekk fra tur, og det er synd.

Ta med deg litt ekstra komfort

Litt ekstra komfort kan hjelpe deg til å sove roligere i teltet og generelt føle deg bedre på campingturen. Ta med deg noe ekstra godt å spise, ta med hodelykt og gjerne et par lydbøker på mobilen. Bruk behagelige klær, og husk å ta på en komfortabel sports-bh som holder ting på plass. Det vil du være glad for når du er ute på langtur. Hvis kveldene i teltet er litt ubehagelige, er det lov å se på nett-TV eller snakke med noen du kjenner. Mobilen kan være en fin trøst i teltet også hvis det er skikkelig dårlig vær og du må utsette turen videre til neste dag. Husk powerbank og ekstra batterier til hodelykten.

Lær deg de viktigste tingene

Lær deg å bruke kart og kompass. Bli kjent med lokale forhold og følg med på skyer, vær og vind også mens du er ute på tur. Lær deg å ferdes sporløst og ikke ta unødige sjanser, spesielt ikke hvis du er på tur alene. Du trenger ikke å gå til innkjøp av kostbart turutstyr, i hvert fall ikke i starten. Lån ting av venner og kjente, bruk helt vanlige, fornuftige klær. Det er ikke nødvendig å kle seg i siste mote, det viktigste er at klærne holder deg varm. Velg gjerne materialer som holder deg varm selv om de blir våte, for eksempel ull. Husk å ta med ekstra klær i tilfelle du blir våt. Votter, lue og ekstra sokker er en nødvendighet selv midt på sommeren.