Boygen.no

Bo i bobilen

CamperEr man glad i friluftslivet, vil man være utendørs så ofte som mulig. Hus og leiligheter er ikke stedet der aktive mennesker tilbringer tiden sin. Man har en spesiell livsstil når man er utendørsmenneske, en egen mentalitet. Man liker å være på farten, man elsker naturen og vil gjerne utforske så mye som mulig. Samtidig vil man ikke omringe seg selv med altfor mange andre mennesker, helst tar man bare sine nærmeste med seg på tur.

Sørg for god komfort i bobilen

Mange av oss har kanskje en campingvogn eller bobil. De som allerede har tilbragt litt tid i en bobil, vil ofte ikke gå tilbake, vil ikke hoppe inn i det “normale” livet igjen. Det er vel den perfekte drømmen for friluftsmennesker, det – å kunne bo i bobilen og reise rundt hver dag. Og det er ikke umulig, skal du vite! Folk gjør det, ganske mange faktisk. Spørsmålet er bare hvor mye komfort du trenger, og om du har råd til å kjøpe en bobil med slik komfort. For bobilene er mange, og de er veldig ulike. Er du klar til å investere rundt fire-fem hundre tusen kroner i en bobil, kan du dog bo rimelig godt ombord. Slike bobiler har som oftest både dusj, kjøkken, stue og soverom. Dermed kan man unne seg en god natts søvn om bord når man blir sliten av skogen. Eller så kan du bruke ti millioner og få deg en luksusvilla på fire hjul. Volkner-bobilene kommer dog i mange ulike varianter, så du kan velge noe billigere også.

Vør oppmerksom på dette

Driving on the Banff National Park - Alberta, CanadaSkal du bo i bobilen, må du gjøre deg klar til enkelte utfordringer. Vil du ha det så godt som mulig, anbefaler vi at du bygger den selv. Enten kan man kjøpe en buss og gjøre den om, eller kjøpe en gammel bobil og gjøre om på den. Du finner både baderomsmøbler, tekstiler og senger på nettet som passer til en bobil, så det gjelder å investere litt tid og krefter i oppussingen. Når du er klar, vil du ha en mobil leilighet – så er det bare å sette ut på tur. Jobber du på nettet, er det ingen grenser for hvor du kan reise. Jobber du på kontor kan du velge et nytt sted å overnatte (helst med fantastisk utsikt) hver kveld. Slik får du ekstra energi på jobben. Kanskje vil noen fra kontoret bli med deg en natt eller to?