Boygen.no

Tips til en fin og trygg telttur

Å telte ute i fri natur har blitt en trend som har økt de siste årene sammen med andre friluftsaktiviteter. Den Norske Turforening opplever en stadig økning i antall medlemmer, og vi ser flere som bruker tiden de har til gode på turer i skog og mark. Aktivitet og helse har kommet mer i fokus i løpet av de siste årene, og kanskje er det nettopp dette som også har påvirket friluftstrenden. Vi har en travel hverdag som skal passe med skole, jobb, barn, møter og andre aktiviteter. Da er det ekstra godt å komme seg ut og kjenne på den friske lufta og roen som ligger i naturen.

Ta noen forhåndsregler på telttur

Har du tenkt å ta med deg barna, noen venner eller kjæresten på en hyggelig og frisk overnatting i fri luft ? Vi gir deg noen Huskeregler når du skal på telttur. Når du skal telte i fri mark, så er det viktig at du telter såpass langt unna bebyggelse at det ikke vil sjenere beboerne. 150 meter er grensen for hvor nærme bebyggelsen man kan campe. Det er ikke lov til å telte i innmark uten tillatelse av grunneier, mens i utmark kan man telte over to døgn før grunneieren må kontaktes for tillatelse. På høyfjellet, over tregrensen eller langt unna beboelse kan man telte i flere dager uten tillatelse. På offentlig steder må du kontakte kommunen for tillatelse.

Kom deg ut i fri luft du også

Norge er en av de få landene i verden som har så mye fri natur å menge seg i. Over hele landet har vi områder som er velegnet for teltturer, og det er ingen tvil om at man kan få en hyggelig tur på fjellet. Det viktigste er at man har gode, varme klær. Selv om man drar ut midt på sommeren, blir nettene fort kalde om man kommer litt opp i høyden. En sovepose som tåler litt kulde er prima, og et telt som står stødig og ikke tar inn vann. Lommelykt, lommekniv og førstehjelpsutstyr kan også komme godt med. Ta med deg fiskestanga og teltet opp på fjellet for en skikkelig friluftstur med selvfisket middag, og husk toalettpapir!