Boygen.no

Camping med barn

Camping har faktisk kommet tilbake som ferieform. Selvsagt er det fortsatt mange som reiser til utlandet, men camping byr på mange muligheter. For det første er du mobil, og kan reise rundt til flere steder i samme ferie. Og for det andre er campingferie rimelig. Campingferie passer også fint for barnefamilier, og gir dere sjansen til å oppdage mer av Norge, eller besøke et par naboland.
Gjør noe alle liker
Du kan reise på camping med telt, leie hytter eller kjøre bobil. Det viktigste er verken reisemåten eller overnattingsformen. Det viktigste er at alle har det morsomt. Legg gjerne en plan før ferien, slik at dere har noen reisemål dere kan glede dere til. Men ikke glem å være spontane. Spesielt barn er veldig spontane. Har de lyst til å bade, så ta en avstikker til en strand før dere reiser videre. Er dere spontane, kan dere også oppdage spennende reisemål dere ikke fant på kartet før dere dro hjemmefra. Ikke stress når dere er på ferie med barn. Sørg heller for at dere har god tid til eventuelle omveier og ekstra pauser.

Little girl and brothers are camping in a tent in a sunny forest. Kids aged 5 and 9 are smiling happiliy sitting inside of blue tent. Sunny summer day. Slightly soft.
Hold humøret oppe
Det er også viktig å holde humøret oppe. Som regel er alle blide og glade når turen starter, og når været er fint og alle spiser is. Men hvis fergekøen er lang, eller været er dårlig, kan det komme noen sure miner. Da gjelder det å ha noen aktiviteter på lur. Ta med ringspill til å spille ut på campingplassen, men ta også med reisebrettspill og lignende som dere kan kose dere med inne. Du finner spill i reisestørrelse hos de fleste lekebutikker, som Lekmer.no. Husk også fargeblyanter og malebøker, samt noen hobbybøker. Disse tingene kan korte ned ventetiden og gjøre bilturen morsommere.
Lag en bilbingo
Ta deg også tid til å lage din egen bilbingo. Da lager du et bingobrett med ting dere skal krysse av underveis, som for eksempel biler, trær, båter, fly, hester og andre ting som kan dukke opp langs veien. Gi gaver til de som får bingo. Lær dere også andre spill som kan gjøres i bilen.