Boygen.no

Trening før vandretur i skogen

Har du planlagt en ferie der dere skal vandre og gå tur i skogen eller på fjellet? Da har du sikkert allerede forberedt deg ved å kjøpe det riktige vandreutstyret, telt og en god sovepose? Og fram for alt er par riktig gode vandresko. Det er en viktig del av vandreturen, da det nesten er umulig å gå hvis skoene ikke er riktige.

Men har du også tenkt på, hvor viktig det er at du er i god form innen turen? Vandreturen blir ikke like morsom, hvis man har alt for vont når man skal legge seg i soveposen på kvelden. Den harde jorden og et liggeunderlag kan gjøre vont på en sår kropp, som ikke er ordentlig forberedt på de utfordringene, som venter på en vandretur i skog og fjell.

I skogen og på fjellet er terrenget ofte kupert, og det krever både styrke, balanse og koordinering å gå lange distanser med en god hastighet.

 

Hvordan kan du forberede deg?
Alt avhengig av hvor og hvordan du liker å trene finnes det mange forskjellige muligheter. Du kan enten kjøpe treningsutstyr online, slik at du kan trene hjemme. www.billigfitness.no har et stort utvalg av forskjellig treningsutstyr, som dekker alle dine behov. Du trenger bare å finne ut av hva og hvordan du vil trene, og finne det treningsutstyret, som passer til dette. Alle mennesker er forskjellige og vi liker å trene på forskjellige måter, fordi kroppen vår ikke er skrudd sammen likt.

Du kan også dra i et treningssenter, for å få råd og veiledning av en ekspert. Du kan for eksempel bestille en veiledningstime med en personlig trener. Fortell hva dine planer er og hva du kunne tenke deg å klare innen turen, slik at eksperten kan gi deg den beste veiledningen. Det er litt på samme måte, som når du kjøper vandreutstyr. Der selger butikken en vare til deg ut fra dine ønsker og behov. På akkurat samme måte gjør treningseksperten det, når han skal selge et treningsprogram til deg. Du trenger ikke trene i senteret etter timen, hvis du ikke vil. Du kan ta med deg det planlagte treningsprogrammet hjem og senere få oppfølgningstimer, for å se hvordan prosessen sklir framover.billig-fitness-boygen-no

 

Avstem forventningene før turen
Det kan alltid være hyggelig å trene sammen med noen. På denne måten kan dere motivere og hjelpe hverandre. Om dere er en vennegjeng eller et par som skal dra på tur sammen kan dere på forhånd bli enige om forventningene til turen er, slik at dere ligger på nesten samme nivå. På denne måten, blir dere ikke uenige på turen, om hvor langt dere skal gå eller hvor lenge av gangen. Hvis dere setter et mål for turen, om avstand eller hvor mange timer dere går av gangen, vil dere få en bedre tur uten for mange uenigheter underveis. Med en sund og styrket kropp vil en vandretur automatisk bli mye morsommere.