Boygen.no

Camping

Det levner liten tvil om at camping er veldig populært i Norge. Og det er ikke uten grunn. Har man en campingvogn eller bobil har man unike muligheter til å feriere, både her til lands og i utlandet. Med campingvogn har man rett og slett en hytte på hjul, og man kan oppleve nye steder.

Det er ikke lenger sånn at campingferie er forbeholdt de som ikke har så mye å rutte med. I dagens campingvogner og bobiler finner vi alt fra høytstående direktører til de som ikke tjener store penger. Og vi finner alt fra pensjonister til barnefamilier med 2-åringer som er mest opptatt av Peppa gris og tenåringer som har manglende mobildekning og problemer med akne som sine hovedpunkt. Grunnen til det er nok at flere og flere ser hvilke muligheter det gir.

Tips for nybegynnere

Her vil du få noen tips til hva du bør tenke på om du er en av de som vurderer campinglivet.

  • Det første man må tenke på er om campinglivet virkelig passer dere. Derfor anbefaler vi at man først leier en campingvogn eller bobil for å teste ut dette livet. Det er kjedelig å gå til anskaffelse av en dyr campingvogn, for så å finne ut at dette ikke var noe for dere.
  • Hvis du ikke har kjørt med campingvogn eller større henger før, så kan det være lurt å ta et kurs. Dette tilbyr blant annet Norsk caravan club
  • Så er det viktig å tenke på hva dere skal bruke campingvognen eller bobilen til. Hvis den skal brukes på vinterstid, er det viktig at den er tilpasset slik bruk. Spør erfarne campere om råd.
  • Det er aldri god plass i en campingvogn. Men du bør likevel ta i betraktning hvor mange dere er som skal bruke den, og kjøpe en vogn i tilpasset størrelse.
  • Det er selvfølgelig viktig å ha en bil som klarer å dra campingvognen. Men dersom du har førerkort klasse B må du huske at maks tillatte vekt på bil og campingvogn ikke må overstige 3.500 kilo. Eventuelt kan du vurdere å gå til anskaffelse av førerkort klasse B96. De fleste bobiler er under 3.500 kilo, men husk å sjekke vekten før du kjøper en.
  • Noen ønsker å bruke campingvognen som hytte, og leier en fast plass på en campingplass. Husk imidlertid at det kan være flere års ventetid på plass enkelte steder.
  • Skal du dra på campingferie til utlandet er det viktig at du setter deg inn i de ulike landenes lover og regler. I Frankrike, for eksempel, er det påbudt med alkomåler i alle kjøretøy.
  • I Norge er maks fartsgrense for bil med campingvogn 80 km/t, men disse reglene er ulike fra land til land. Du finner en oversikt over europeiske fartsgrenser for campingvogn og bobil her.
  • Det er viktig å huske at det ikke er lov til å oppholde seg i campingvognen eller bak i bobilen under kjøring.

Vi håper du kan dra nytte av disse tipsene, og ønsker deg en riktig god campingferie!