Boygen.no

Enkel camping med familien

Noen ganger føles det kanskje som at det alltid er skoleferie. Rett etter sommerferien kommer høstferien, før juleferien og vinterferien. Med noen inneklemte planleggingsdager og helligdager blir det raskt en mengde ulike feriemuligheter. Hvis du begynner å gå tom for inspirasjon kan du kanskje vurdere camping?

Mange forbinder kanskje camping med klamme telt på en campingplass, med toaletter og dusjer av varierende kvalitet. Dette er kanskje ikke veldig fristende, og kan ha bidratt til at camping har fått en negativ klang for noen. Camping kan dog tolkes veldig bredt. i Italia, for eksempel, finnes det en rekke luksuriøse campingplasser der du kanskje sover i et telt, men har et privat bad med badekar og TV.

Tradisjonell camping på campingplass

Hvis du aldri har overnattet i telt før, eller for eksempel låner en bobil, er det flere fordeler med å bo på en tradisjonell campingplass. Du får tilgang til en rekke fasiliteter, og hvis du velger en god campingplass vil det være en hyggelig opplevelse også med felles dusj og toaletter. Du får også tilgang til en egen plass for telt eller bobil, i tillegg til at mange campingplasser er sentralt plassert for at du skal kunne komme deg til andre aktiviteter i nærheten. Overnatting på campingplasser er vanligvis relativt rimelig; du er ikke nødt til å se deg om etter et gunstig forbrukslån med det første.

Camping på fjellet eller i skogen

For deg som får en følelse av mild klaustrofobi på campingplassen er det bedre å slå opp teltet i friluft. Allemannsretten gir oss mulighet til å slå opp telt for å overnatte i utmarka, og det finnes uendelige muligheter for flotte overnattinger tett på naturen. Du har selvfølgelig ikke tilgang til de samme fasilitetene som på en campingplass, men et kaldt bad i en fjellbekk gjør at du våkner om morgenen. Pass selvfølgelig på å ikke forsøple, eller på noen annen måte forlate spor i naturen når du slår opp telt og overnatter. Hvis du ferdes med bobil er du noe mer begrenset når det kommer til oppstillingsplasser og lignende. Det kan selvfølgelig gå greit å parkere bobilen ved en mindre trafikkert vei, men du kan ikke kjøre fritt rundt i utmarka med samme frihet som du kan oppleve til fots med et telt.

Flere organisasjoner, som for eksempel Den Norske Turistforening, har en rekke hytter og ruter å velge mellom for deg som ser etter inspirasjon. Du vil finne alt fra enkle turer på et par timer, til større ekspedisjoner som du kanskje ikke bør begi deg ut på før du har mye erfaring. Et alternativ til telting på fjellet er selvfølgelig noen av hyttene til Turistforeningen. Det er mulig å planlegge en slags ”innendørs camping” med etapper mellom hytter.

Camping blir hva du selv gjør det til!