Boygen.no

Mat du kan spise på campingturen

En campingtur er den perfekte tiden for kose seg sammen med familie og venner. Sitte rundt bålet og fortelle morsomme historier, gå flere turer i skogen, og fiske ved sjøkanten. Når man er på camping, er det altså vanlig å alltid være i aktivitet. Under en campingtur er det derfor enda viktigere å få seg nok mat og drikke. I denne artikkelen ønsker vi å snakke om noen kjekke tips for mat du kan spise på campingturen.

Grillmat

Grillmat er et generelt begrep for mat man steker på grillen. Hvis du velger å sette opp et bål burde du spise noe grillmat. Dette kan være pølser, burger, grillspyd, og mye mer! Når det kommer til grillmat kan du kombinere ulike grønnsaker sammen. Det er også mulig å grille frukt, selv om det ikke er for alle. Med grillmat burde du ha med tilbehør, som ketchup og sennep, dressing, og potetsalat.

Fiskeretter

Hvis du har med en fiskestang på campingturen, har du muligheten til å grille et par fisk på bålet. Det er godt mulig å spise en fisk uten noe tilbehør, men det kan raskt bli litt kjedelig. Derfor anbefaler vi deg å se på noen fiskeretter før du drar på camping. Om du ikke ønsker å huske alt i hodet, kan det være lurt å ta med en mobil og en lader fra https://www.teknikkdeler.no/. Da har du tilgang til alle mulige oppskrifter. Både fiskesuppe, fiskegryte, og fiskesalat er retter som er mettende etter en lang dag.

Dessert

Selv om camping er utendørsaktivitet betyr det ikke at man ikke kan nyte seg til noe godt av og til. Særlig marshmallows er en klassisk dessert for campingturen. De er klissete og søte, men morsomme å spise sammen med de nærmeste. Hvis du er lei av å spise kun marshmallows kan du gjøre dem til s’mores. S’mores er en populær søtsak fra USA og Canada, som består av kjeks, sjokolade, og grillet marshmallows. Sjokoladen blir smeltet av varmen i midten, mens du klemmer den mellom to kjeks.

Alle liker ikke marshmallows like godt. Heldigvis finnes det andre desserter som passer godt til campingturen du kan prøve ut. Har du noen frukt til overs etter skogsturen kan du lage en fruktsalat. Kanskje ta med en boks med vaniljesaus, eller lag din egens saus av knuste bær du finner i skogen! Bringebær kan være perfekt for dette.

Generell mat

Når man er mye ute trenger man selvfølgelig mer energi, som igjen kommer fra mat. Så selv om det er gøy å prøve ut ny mat på campingturen, kan det raskt bli dyrt. Derfor kan det være lurt å pakke godt med generell turmat, som brødskiver, knekkebrød og pålegg—fra skinke til ost. Annet enkel og billig mat du kan ta med på turen er nudler, frukt, og noen søtsaker.