Boygen.no

Positive fordeler med å campe

Mange sier at camping ikke er noe for dem, men med de riktige holdningene og egenskapene så vil camping ble deres favoritt aktivitet. Det vi ikke er klare over er at camping bidrar til mange positive og sunne fordeler som bidrar til å øke den fysiske helsen din og den psykiske helsen din.

Camping er en aktivitet som kan gjennomføres alene, men med venner, familie og kjæreste. Dette vil øke ditt sosiale behov og øke relasjonene dine med de du camper med. Dette vil bidra med å redusere belastinger som stress og angst. Å være omringet av grønne omgivelser, fred og ro er svært beroligende for kroppen din.

Camping er en av de beste fysiske aktivistene du kan gjennomføre. Du er aktiv gjennom hele turen, uten å legge i prinsipp merke til det selv. Du forbrenner en rekke kalorier og forsterker muskler og skjellet gjennom å sette opp teltet, hugge ved, bære på ryggsekk og utstyr og gå til camping området. Å være aktiv er svært viktig for helsen din, for det bidrar med å forsterke immunforsvaret ditt, forbedrer humøret ditt, øker energi nivået ditt og forsterker selvtillit og selvbildet ditt.

En av de viktigste fordelene med å campe er kroppen som frigjør serotonin. Serotonin er signalstoff som skilles ut og bidrar til bedre søvn, humør og appetitt. I tillegg til dette så blir andre viktige signalstoffer skilt ut og andre hormoner produsert som endorfin og melatonin. Endorfin er et slags lykkehormon som produseres når man er under fysisk aktivitet som bidrar til å øke humøret ditt drastisk, mens melatonin bidrar til et normal søvnrutine.

Det er mange muligheter å utforske når man camper som steder og ulike aktiviteter. Norge er kjent for sin grønne natur og gode omgivelser, så å finne et camping sted er ikke noe problem!